Стара корупція в портах "топить" нових начальників, - ЗМІ

Порти перебувають у державній власності, а це джерело для корупції.

Херсонський морський торговельний порт. Ілюстрація:uk.wikipedia.org

Морські порти України - це осередки старої корупції часів Януковича, які утворили ефективні схеми з відмивання державних коштів. Тому процес заміни керівників портів проходить скандально і при великому опорі на місцях, - вважають експерти. Про це пише Укррудпром, зазначають Патріоти України.

На думку економіста Бориса Кушнірука, старе керівництво робитиме все можливе, щоб зберегти схеми. "Порти перебувають у державній власності, а це джерело для корупції. Старе керівництво, яке займалося корупцією, воно може почати піар-атаку проти керівництва, наприклад, міністерства або нових керівників для того, щоб зберегти себе при владі. Причому, коштує така атака не так багато. 10-15 тисяч доларів і обіллють брудом з ніг до голови", - сказав він.

Експерт транспортної галузі Олександр Кава переконаний, що нове керівництво руйнує відпрацьовані схеми в портах, що і викликає шквальний опір. "Порти - це дуже привабливий актив. У кожному порту вже є свої сформовані схеми роботи. Тому будь-який новий керівник, який приходить в порт, проти нього починається така інформаційна атака", - зазначив Кава.

Така ситуація сьогодні склалася в Херсонському порту. Мінінфраструктури, незважаючи на опір на місцях, вдалося змістити старе керівництво гавані і призначити Андрія Соколова в якості нового начальника.

Проте, його досі намагаються дискредитувати. Активну позицію в тиску на нове керівництво в ЗМІ, в соціальних мережах і в судах - проявив один з претендентів на посаду начальника ХМТП - Олександр Сухін, якого пов'язують з колишнім керівництвом держпідприємства.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...