Столична Троєщина "ковтає сльози": Лінію метро можуть прокласти спочатку на аеропорт "Бориспіль"

Така траса буде дуже вигідною, а поруч зі станціями легкого метро потрібно буде облаштувати перехоплювальні паркінги, де залишали б машини мешканці котеджних селищ Бориспільського району.

Метро можуть прокласти у напрямку Борисполя. Фото: raskolam.net.

Влада Києва та керівництво аеропорту Бориспіль хочуть з'єднати аеропорт із рейковим транспортом столиці України. Про це повідомив міністр інфраструктури Володимир Омелян, повідомляють Патріоти України із посиланням на ABCnews.

"Я вчора розмовляв з Володимиром Кличком і обговорював варіант продовження за приватні кошти лінії метро від станції "Бориспільська" до Борисполя з відгалуженням до аеропорту. Оптимальним уважаю варіант легкого метро, яке б виходило на поверхню там, де зараз станція "Бориспільська". Це логічно і своєчасно. Усі великі міста, а вже столиці й поготів, мають зв'язок аеропортів із центром міста за допомогою рейкового транспорту", – зазначив Омелян.

Міністр підкреслив, що така траса буде дуже вигідною, а поруч зі станціями легкого метро потрібно буде облаштувати перехоплювальні паркінги, де залишали б машини мешканці котеджних селищ Бориспільського району. "Доїхали від містечок до паркінгу, пересіли на метро і дісталися на роботу без пробок і проблем. А із самого Борисполя – за півгодини на метро до центру столиці. Але головна перевага – для авіапасажирів, тому що з приходом Rayanair ситуація стане алогічною. Квиток до Європи – від €20, а доїхати до Києва – €10", – розповів міністр інфраструктури.

Аеропорт Бориспіль – найбільший за обсягами перевезень на території України. Аеропорт має переп'ять пасажирських терміналів і один вантажний готель. Зараз між Києвом і аеропортом діє тільки автомобільне сполучення, планують будівництво залізничної лінії.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...