Свято наближається: Англійські панки із гурту The Ukrainians записали свою версію "Щедрика" (відео)

Гітарист гурту — Пітер Соловка, народився у Великій Британії, але має українське коріння.

Гурт The Ukrainians. Фото: Газета по-українськи.

8 грудня британський панк-гурт The Ukrainians випускає свій міні-альбом під назвою "Shchedryk". Гітарист гурту — Пітер Соловка, народився у Великій Британії, але має українське коріння. Решта учасників колективу — британці. Познайомилися 1990 року. Почали складати власні пісні, а також переспівувати відомі хіти на український манір. "The Ukrainians змішують все найкраще із Заходу і Сходу — з дивовижною енергією і незгасною силою", - писали про гурт музичні медіа. Вокаліст і скрипаль колективу Лен Ліґґінс розповів Gazeta.ua про свій новий запис. Патріоти України пропонують вам ознайомитися із його історією та послухати "Щедрик" у виконання британців.

Ви переспівували Sex Pistols, The Smiths, Принса, Лу Ріда, Шинед О`Коннор, Kraftwerk, Green Day та інших виконавців. Тепер — "Щедрик". Чому ви вирішили випустити саме цю пісню?

- Ми з Пітером завжди любили "Щедрика". Така неймовірно красива мелодія і казкові емоції в тексті. На Заході це, напевно, одна з найбільш відомих українських пісень.

Крім вас, "Щедрик" записували чимало виконавців — наприклад, ґьорлс-бенд Destiny's Child, квінтет Pentatonix та багато інших. Що нового до цієї пісні привнесли ви? Як можете описати свій стиль?

- Так, ми чули багато інтерпретацій "Щедрика", але завжди хотіли записати власну. Наша версія досить коротка, записана у стилі швидкого фолк-панку. Вона енергійна, проте водночас залишилася дуже душевною.

- Які ще пісні увійдуть до вашого міні-альбому?

На нашому диску, крім "Щедрика", буде ще три пісні. "California Dreaming / She's Lost Control" - це наш варіант класичної американської пісні гурту The Mamas and the Papas 1960-х років. Поєднали її з жорстким реалізмом Північної Англії, про який співають Joy Division у пісні "She's Lost Control". Також записали українську народну пісню про любов "Дунаю, Дунаю" і "Чи знаєш ти". Ця пісня розказує історію людини з українським корінням, яка повертається на Батьківщину, щоб побувати на могилах своїх предків.

Чи плануєте ви зіграти концерти на підтримку нового релізу?

- У нас не буде туру — лише два виступи у Великій Британії. Це будуть концерти у Бедфолді і Лондоні. Активніше даватимемо виступи влітку, коли випустимо альбом, який уже майже завершили.

Чи не плануєте завітати до України? Коли ви були тут минулого разу?

- Востаннє ми виступали в Україні 2008-го року. Один концерт зіграли на рок-фестивалі у Славському, а другий — у Тернополі. Це було аж дев'ять років тому! Хоча ми з Пітером цього року разом були у Львові. Святкували там мій день народження, з собою взяли десятки два друзів. Це було весело! Сподіваюся, наступного року у нас вдасться зіграти в Україні. Також є шанси, що будуть концерти в Польщі, Німеччині і Франції.


Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...