Символ Мальти припинив своє існування (фотофакт)

Скельна арка, відома як Лазурне вікно, яка мала статус об'єкта всесвітньої спадщини ЮНЕСКО, обвалилася.

Лазурне вікно було популярним місцем для туристів. Фото:Twitter

На Мальті обвалилася скельна арка природного походження, відома під назвою Лазурне вікно. Про це повідомляє місцеве видання The Times of Malta, зазначають Патріоти України.

Обвалення вершини вапнякової арки сталося вранці 8 березня. Свідок інциденту в коментарі виданню заявив, що обвалення сталося внаслідок сильного шторму.

Міністр навколишнього середовища Мальти Хосе Еррера повідомив, що кілька проведених досліджень показали, що втручання людини не могло б "запобігти колапсу".

"Звіти, які складалися протягом багатьох років, показували, що ця пам'ятка буде сильно пошкоджена природною корозією. Цей сумний день настав", – написав у своєму Twitter прем'єр-міністр Мальти Джозеф Мускат.

Лазурне вікно було популярним місцем для туристів і дайверів. Скеля мала статус об'єкта всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. Її можна побачити у фільмах "Битва титанів", "Граф Монте-Крісто", а також в одному з епізодів телесеріалу "Гра престолів".

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...