Символічно: Відоме святе джерело біля церкви Московського Патріархату на Тернопільщині висохло (фото)

Що саме стало причиною того, що цілюща водойма зникла, можна тільки здогадуватись.

Святе джерело висохло. Фото: ternopoliany.te.ua.

Паломники зі всієї України щотижня їдуть до джерела Святої Анни, що на кордоні Тернопільської та Рівненської областей, аби зануритись у воду, що має цілющі властивості, лікує від недуг, допомагає від безпліддя тощо. Та зараз джерело… сухе. Про це повідомляють Патріоти України із посиланням на ternopoliany.te.ua.

Що саме стало причиною того, що цілюща водойма висохла можна тільки здогадуватись. Одні говорять про те, що виною цьому посушливий клімат, другі говорять про падіння ґрунтових вод, ще інші звинувачують у цьому будівництво нового храму, яке пошкодило джерело.

Зокрема, до останнього варіанту схиляється і депутат Почаївської міськради Тарас Паляниця, який висловив свою думку щодо цього явища у соцмережі: «Це показовий приклад, що буває після того, коли на святому місці роблять бізнес!

Джерело св. Анни. Після початку будівництва нового храму, вочевидь, пошкодили джерельну артерію, вода почала поступово зникати, – пише він на своїй сторінці у «Фейсбуці».

– Зі слів місцевих, спочатку по ночах воду завозили пожежними машинами з Кременця – не допомагало. Рівень води знижувався. Пробувати бурлити скважини – результату також не дало. Висновок – святиня для молитви, а не для бізнесу!»

Розчаровані побаченим і віряни, які приїжджають сюди з надією пірнути у прохолодне джерело та оздоровитись. Звісно те, що джерело пересохло особливо не афішується у ЗМІ тому паломники продовжують їхати сюди автобусами, машинами, долаючи десятки і сотні кілометрів.

На щастя, неподалік самого джерела (якщо його так можна тепер назвати) на території є ще колодязь. Звідки люди набирають бодай воду. Та багато-хто вже задається питанням: чи, бува, не звичайна вода, яку вночі підвезли тими ж пожежними машинами?

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...