Ситуація на Донбасі: Терористи розширюють географію бойових дій, застосовуючи важке озброєння - штаб АТО

Окупанти продовжують порушувати режим тиші на всіх напрямках.

Ілюстрація:news.pn

Бойовики на Донбасі розширюють географію бойових дій та активно застосовують важке озброєння. Про це на брифінгу повідомив спікер Міністерства оборони з питань АТО Андрій Лисенко, передають Патріоти України з посиланням на depo.ua.

Луганський напрямок

Окупанти відновили обстріл в районі Кримського. Бойовики активно застосовували міномети різних калібрів, випустивши по наших позиціях понад 130 хв. Ця серія обстрілів тривала понад 4 години.

У районі Щастя зафіксовано два польоти ворожих БПЛА. У районі Кіровська зафіксована діяльність групи радіоелектронної розвідки противника.

Також, як і раніше, неспокійно в Станиці Луганській і Попаснянському районі. На цих рубежах бойовики стріляли тільки в темний час доби. Вже після 23-ї години супротивник двічі застосовував міномети в Новоолександрівці, проте ці обстріли були не такими потужними, як у Кримському.

Всього за минулу добу на Луганському напрямку відбулося 16 ворожих обстрілів, в тому числі 6 - з важкого озброєння.

Донецький напрямок

Як і раніше активні бойові дії тривають на ділянці фронту Зайцеве - Авдіївка.

Зокрема, в Зайцевому окупанти здійснили кілька пострілів з 152-мм гармат, а також застосували міномет. В Авдіївці відбулося 2 сеанси активних бойових дій - від 1 до 2 годин, а також між 17 і 22 годинами. Противник застосовував міномети, а також танк. "З огляду на систематичне постачання озброєння і боєприпасів з Росії, стріляють бойовики досить щільно", - відзначив Лисенко.

Крім цього, ворог порушував режим тиші у Новгородському і Верхньоторецькому. На Світлодарській дузі і в Донецькому аеропорту вчора було тихо.

Всього за минулу добу на Донецькому напрямку відбулося 12 ворожих обстрілів, в тому числі 3 - з важкого озброєння.

Маріупольський напрямок

Військова обстановка на цьому напрямку істотних змін не зазнала. Окупанти продовжують обстріли наших позицій в Мар'їнці та на ділянці фронту Павлопіль - Широкине. Крім різних видів легкого озброєння, окупанти використовували БМП. Українські війська відкривали вогонь у відповідь.

Всього за минулу добу на Маріупольському напрямку відбулося 20 ворожих обстрілів.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...