Ситуація на Донбасі: У зоні АТО зростає активність бойовиків, українська сторона зазнала втрат - Лисенко

"За минулу добу в результаті бойових дій один український військовослужбовець загинув, дев'ять отримали поранення. Також двоє наших бійців отримали контузію" - зазначив спікер АП з питань АТО.

Ілюстрація:news24.if.ua

Спікер Адміністрації президента по АТО Андрій Лисенко інформував, що за минулу добу на Донбасі загинув один військовослужбовець, ще дев'ять отримали поранення. Про це повідомляється на сайті Інформаційно-аналітичного центру Ради національної безпеки і оборони України, передають Патріоти України.

"За минулу добу в результаті бойових дій один український військовослужбовець загинув, дев'ять отримали поранення. Також двоє наших бійців отримали контузію", - сказав він.

Лисенко зазначив, що протягом 29 серпня в районі проведення АТО спостерігалося чергове зростання бойової активності терористів.

"Ворог застосовував міномети і артилерію, в тому числі обстрілюючи наш глибокий тил. Так за підрахунками Генштабу, бандформування випустили понад 690 мін і 250 артилерійських снарядів у бік сил АТО на всіх трьох напрямках. Особливо активно ці види озброєнь застосовувалися на донецькому напрямку, де ворог знову застосовував танки. Також вчора окупанти відкривали вогонь з РСЗВ "Град" на маріупольському напрямі - вдруге за це літо", - уточнив спікер АП з питань АТО.

Він констатував, що напередодні на донецькому напрямку спокійних ділянок фронту не було.

"Найбільш гаряче було в районі Світлодарська, в Авдіївській промзоні і в районі донецького аеропорту. Поблизу останнього - на лінії фронту шахта "Бутівка" - Опитне - Піски - ворог знову застосував танки і, починаючи з 7 вечора - артилерію. В черговий раз противник обстріляв з гармат тиловий район поблизу Кераміка, що в 13 кілометрах від лінії бойового зіткнення. Також потужні ворожі артобстріли відбулися на півночі Горлівки. Всього за минулу добу на донецькому напрямку відбулося 46 ворожих обстрілів. Абсолютна більшість були з важкого озброєння", - інформував Лисенко.

На маріупольському напрямі 29 серпня терористи не застосовували звичайну для цього напрямку ствольную артилерію, зате щільно обстрілювали позиції українських військових з мінометів і одного разу застосували реактивні артилерійські установки "Град" в Красногорівці.

"Місця найбільшої бойової активності бандформувань - ділянка фронту Мар'їнка-Красногорівка і Широкине. Також вранці НЗФ провели інтенсивний мінометний обстріл сил АТО в Павлополі, випустивши за годину більше 60 мін. Ще один випадок застосування мінометів відбувся пізно увечері поблизу Тарамчука. Всього за минулу добу на маріупольському напрямі відбулося 20 ворожих обстрілів. з них половина з важкого озброєння", - розповів спікер АП з питань АТО.

На луганському напрямку кількість ворожих обстрілів зросла вдвічі - до 25.

"Гарячими точками залишаються Попасна, Золоте, Кримське, Жовте та Станиця Луганська. Бойовики, як і раніше, активізуються під вечір і проводять обстріли до пізньої ночі. У районі Бахмутської траси і поблизу Попасної зафіксована робота ворожих снайперів", - зазначив він.

Крім того, за словами Лисенка, напередодні в районі проведення АТО зафіксовані три польоти ворожих БПЛА, в тому числі два - на луганському напрямку (район Щастя і Попасної), і один на донецькому напрямку.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...