"Табори" "ЛНР/ДНР" для військовополонених: Експерт повідомив подробиці

Полонених українських військових використовують там, де виникає найбільший ризик для життя простих робітників.
Полонені українські військові. Фото: Інформаційний Акцент.

Окупанти в так званих "ДНР-ЛНР" дійсно використовують українських військовополонених в якості робочої сили в небезпечній для життя прифронтовій зоні, але відомостей про трудові табори немає. Про це в коментарі "Обозревателю" розповів координатор групи "Інформаційний опір", народний депутат України (фракція "Народний фронт") Дмитро Тимчук, передають Патріоти України.

"Ми фіксували подібні випадки. Пару раз навіть повідомляли про те, що наших військовополонених використовують в якості робочої сили в прифронтовій зоні. Їх використовують там, де виникає найбільший ризик для життя простих робітників. Але ми не ставили завдання з'ясовувати систему організації цього процесу перед своєю мережею через непублічну домовленість з СБУ про те, що ми не ліземо в тему військовополонених, щоб не нашкодити обміну", - пояснив Тимчук.

Нагадаємо, німецькі ЗМІ опублікували інформацію про те, що в так званих "ДНР" і "ЛНР" утримують мережу трудових таборів, де змушують працювати безкоштовно тисячі ув'язнених.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...