"Так за мамою сумую, що телефоную щодня": Бійці АТО розповіли про своє життя у Широкиному

Серед військовослужбовців України багато юних 18-19 річних хлопців, для них війна з окупантами на передовій розділила життя на до і після, ставши справжньою школою виживання.

Широкине. Фото: azov.press.

Герої України з передової кажуть, що розлука з сім'ями і близькими людьми для них стала набагато більшим випробуванням, ніж щодня стикатися на війні з бойовиками. Бійці ЗСУ, які захищають Батьківщину в Широкиному на Донеччині, щиро зізнаються, що агресія проросійських окупантів для них не найскладніша річ на фронті, передають Патріоти України із посиланням на "Диалог".

Українські бійці розповідають, що терористи плюють на Мінські угоди, кожен день обстрілюють позиції ЗСУ гарматами з БМП, мінометами, кулеметами. "Ми давно переконалися, що воюємо проти професійної російської армії. Що там явно не шахтарі. Сюди приїжджали представники професійних військ, спостерігали за ними. Візуально відрізняються екіпіровкою, зброєю", - ділиться боєць ЗСУ з позивним "Ярий".

Серед військовослужбовців України багато юних 18-19 річних хлопців, для них війна з окупантами на передовій розділила життя на до і після, ставши справжньою школою виживання. Їх старші товариші запевняють, що серед цих хлопців багато мотивованих, більше 80 відсотків. Багато на фронті опинилися, щоб помститися ворогові за смерть близьких та друзів.

А ось військовий з позивним "Град" зізнався, що в дійсності є для багатьох українських бійців найважчим на війні. "Коли рідних не бачиш - це найскладніше, так за мамою сумуєш, що кожного дня телефонуєш", - розповідає боєць.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...