Такий собі подарунок: Стало відомо, як Ахметов заволодів стратегічним заводом на Донбасі (відео)

"Попаснянський вагоноремонтний завод" перейшов у власність олігарха з допомогою Фонду держмайна, який передав об'єкт структурі Ахметова без конкурсу.

Рінат Ахметов. Фото:Lenta.ru

Фонд державного майна України без конкурсу передав структурі Ріната Ахметова об’єкт стратегічного значення – Попаснянський вагоноремонтний завод. Про це розповідається в розслідуванні проекту "Наші гроші" на Youtube, зазначають Патріоти України.

Згодом ФДМУ подарував ще й майно цього заводу на 36 мільйонів гривень безкоштовно, йдеться у журналістському розслідуванні.

Попаснянський ВРЗ у 2007 році передали в оренду компанії ТДВ "Попаснянський ВРЗ", заснованій колективом заводу. Цей пункт закону дозволив уникнути проведення аукціону та орендувати завод за 200 тисяч гривень на місяць попри наявність інших бажаючих.

Однак, мажоритарним співвласником новоствореного орендаря став не колектив, а компанія "Транспорт і сервіс", якою через корпорацію "Міжрегіональний промисловий союз", компанії "Лемтранс" та "СКМ", володів безпосередньо Рінат Ахметов, на той час – народний депутат України.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...