"Там люди найбільше відійшли від Бога": Філарет пояснив, чому Господь допустив війну на Донбасі

Він додав, що не можна думати про війну як про благо, бо це зло. Але Бог через зло перемагає гріх, наголосив Патріарх.

Патріарх Філарет. Фото:УНІАН

Господь допустив війну на Донбасі тому, що місцеві жителі найбільше відійшли від Бога. Про це заявив в ефірі телеканалу Прямий патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет, зазначають Патріоти України.

За його словами, Бог зробив це для того, щоб місцеві жителі стали віруючими.

"Допустив для того, щоб люди звернулися до Бога. Ось чому війни немає в центрі, а є на Донбасі? Тому, що на Донбасі люди найбільше відійшли від Бога", - зазначив він.

За його словами, через війну люди на Донбасі звертаються до Бога.

"І не тільки на Донбасі. По всій Україні допомагають і армії, і допомагають тим, хто страждає на Донбасі. Допомагають хто? Українці з Західної України, Центральної - з усієї України. А якщо вони допомагають - значить вони їх люблять", - заявив патріарх.

Він додав, що не можна думати про війну як про благо. "Це зло. Але Бог через зло перемагає гріх", - пояснив Філарет.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...