Терористи масово здаються в полон силам АТО: У РФ - відразу розстрілюють

Випадки масового дезертирства зумовлені загрозою відновлення активних бойових дій і різким падінням морально-бойового духу бойовиків.

Терористи Л/ДНР стали частіше здаватися в полон і дезертирувати. Ілюстрація:xn--j1aidcn.org

За останній час в зоні АТО різко збільшилася кількість випадків здачі в полон і дезертирства в рядах терористів так званих "ДНР" і "ЛНР". Про це 25 лютого повідомляє Головне управління розвідки Міноборони України, зазначають Патріоти України.

Зокрема, в ГУР відзначають, що загроза відновлення активних бойових дій і різке падіння морально-бойового духу призводить "до збільшення випадків звільнення з військової служби військовослужбовців 1 і 2 армійського корпусу (АК. - ред.), а також їх дезертирства і здачі в полон".

"22 лютого ц.р. в районі н.п.Світлодарськ три військовослужбовці 7 окремої мотострілкової бригади (Дебальцеве) 2 АК при спробі здатися в полон були обстріляні російськими військовими. Один військовослужбовець убитий і двоє поранені.

В підрозділах 1-го батальйону територіальної оборони (Михайлівка ) 1 АК тривають випадки масового дезертирства. Факти масового звільнення російських військовослужбовців з подальшим поверненням до Росії відзначаються в підрозділах 5 окремої мотострілкової бригади (Рясне) 1 АК", - йдеться в повідомленні.

Раніше повідомлялося, що в окупований Донецьк прибув спецназ ГРУ і ФСБ для ліквідації "ненадійних".

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...