Тікай на всіх "веслах", "Кузя": США тестують новий авіаносець проекту Gerald R. Ford (фото, відео)

Водотоннажність судна перевищує 100 тис. т. Тут базуватиметься 90 літальних апаратів - винищувачі, літаки радіоелектронної боротьби, вертольоти та безпілотні літальні апарати.

Новий авіаносець США. Фото: navytimes.com.

У США розпочались перші тестові виходи в море нового авіаносця проекту Gerald R. Ford. 8 квітня корабель уперше вийшов на ходові випробування. Про це повідомляють Патріоти України із посиланням на Navy Times.

На борту корабля знаходиться величезна кількість робітників, інженерів і службовців верфі Newport News Shipbuilding. Вони забезпечують випробування корабля і підготовку екіпажу. Водотоннажність судна перевищує 100 тис. т. Тут базуватиметься 90 літальних апаратів - винищувачі, літаки радіоелектронної боротьби, вертольоти та безпілотні літальні апарати.

Контракт на будівництво авіаносця вартістю $12,9 млрд уклали у травні 2004 року. Офіційна церемонія закладки відбулася 13 листопада 2009-го. Термін здачі корабля замовнику довелося змістити на три роки через велику кількості новітнього обладнання, доведення якого затримує будівництво.

Передбачається, що його передадуть флоту наступному року. Він прослужить не менше 50 років. У складі ВМС США у лютому 2017-го списали перший у світі атомний авіаносець "Ентерпрайз", збудований 1961 року.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...