Тільки на Луганщині було спокійно: Карта АТО на 27 липня

За минулу добу на Донецькому напрямку відбулося 17 ворожих обстрілів, зокрема 7 – з важкого озброєння.

Широкине. Фото: Преса України.

Минулої доби обстановка в районі проведення АТО дещо покращилася. Значно знизилася кількість ворожих обстрілів. Про це на брифінгу повідомив спікер Адміністрації президента з питань АТО Андрій Лисенко, передають Патріоти України з посиланням на Інформаційно-аналітичний центр РНБО.

Луганський напрямок

Вчора було абсолютно спокійно.

Донецький напрямок

Доба розпочалася напружено. Після 1-ї години окупанти відкрили вогонь зі ствольної артилерії одразу по двох місцях – авдіївській промзоні та позиції «Шахта Бутівка». Також протягом дня противник неодноразово застосовував міномети (в Авдіївці й Невельському). Загалом активні бойові дії вчора велися на ділянці фронту Новоселівка Друга – Авдіївка – Піски.

Також у Луганському та Зайцевому відбулися перестрілки, проте там значно спокійніше. Всього за минулу добу на Донецькому напрямку відбулося 17 ворожих обстрілів, зокрема 7 – з важкого озброєння.

Маріупольський напрямок

Вчора бойові дії велися здебільшого у Красногорівці, Мар’їнці та Широкиному. Зокрема, з 1 до 3 години противник вів потужні мінометні обстріли наших позицій на лінії Красногорівка-Мар’їнка. Між 2 та 19 годинами було майже спокійно – противник лише двічі порушив режим тиші. І надвечір бойові дії знову активізувалися. Противник не застосовував важке озброєння, але значна кількість обстрілів була достатньо тривалою. Саме тому українські війська неодноразово відкривали вогонь у відповідь.

Всього минулої доби на Маріупольському напрямку відбулося 22 ворожих обстріли, зокрема 4 – з важкого озброєння. Вчора на Донецькому та Маріупольському напрямках зафіксовано 4 польоти безпілотників противника. За минулу добу внаслідок бойових дій загиблих у лавах українських військ немає, 3 – отримали поранення.

Втрати противника

Вчора на лінії фронту 4 окупантів загинули, 6 – отримали поранення. Ці втрати понесли так звані «9-й» та «11-й полки» противника. Також позавчора внаслідок підриву складу з боєприпасами у районі Ясинуватої загинуло 12 та було поранено 17 бойовиків зі складу так званого «11-го окремого мотострілецького полку».

Тривають негаразди у так званому «9-у полку» противника. Днями при перевірці бойової готовності в одному з його підрозділів із 25 осіб наявного особового складу до строю змогли стати лише 6. Решта перебувала у стані сильного алкогольного сп’яніння, тому не була здатна зіп’ястися на ноги.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...