Тільки не хліб! У яких продуктах можна їсти "здорові" частини навіть після появи плісняви

Хліб, м'які фрукти, м'ясо і джеми, які запліснявіли навіть з одного краю, слід викидати відразу.

Деякі види плісняви можна сміливо їсти. Фото: соцмережі.

Трохи плісняви на хлібі, помідорі чи лимоні – знайомо усім. Її зазвичай, обрізають, а решту неушкодженого продукту споживають. Та чи можна це робити? Як рекомендують медики, навіть якщо окраєць батона вкрився пліснявою – необхідно викинути у смітник все, адже більшість плісняви не помітна, інформують Патріоти України.

"Ми не радимо видаляти запліснявілі шматки і вживати хліб у їжу, адже клітини грибків легко проникають у весь продукт і є у ньому, навіть якщо ви їх не бачите", – наголосила фахівець United States Department of Agriculture Маріанна Грейвлі.

Якщо хліб був попередньо порізаний, це може перешкодити поширенню цвілі по всій буханці, але не гарантує безпеки. Також медики наголошують, що не можна нюхати цвіль. В людини, яка вжила продукт з цвіллю, можуть розвинутися алергія та розлади дихання.

Навіть вдихання спор пліснявого грибка може бути небезпечним. Чим їжа м'якша, тим легше цвілі проникнути у весь шматок продукту. Саме тому хліб, м'які фрукти, м'ясо і джеми, які запліснявіли навіть з одного краю, слід викидати відразу.

А от тверді сири і тверді овочі можна сміливо очищати від цвілі і вживати в їжу. Також якщо одна з полуниць чи малин в контейнері запліснявіла, то немає потреби викидати всі ягоди. Просто переконайтеся, що цвіль не поширилась на інші ягоди.

Якщо у вас часто пліснявіють продукти – спробуйте частіше мити холодильник, це допоможе продуктам довше зберігатися. Звісно, існують їстівні типи цвілі, зокрема, популярні особливі види твердих сирів з цвіллю.

Джерело: 24 канал

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...