"Это же просто оксюморон": Жириновський заявив про намір скасувати Договір про дружбу та співробітництво РФ з Україною

Лідер ЛДПР наголосив, що цей документ взагалі повинен був бути анульований моментально відразу після прийняття ВР закону про реінтеграцію Донбасу, в якому Росія названа країною-агресором.

Володимир Жириновський. Фото:Znaj.uaРосійська фракція ЛДПР добиватиметься скасування договору про дружбу з Україною від 1997 року. Про це заявив Володимир Жириновський, передають Патріоти України з посиланням на РИА Новости.

Дія договору у жовтні 2008 року була продовжена на десять років. Раніше група депутатів від КПРФ вже зверталася до президента РФ Володимира Путіна із закликом денонсувати договір. У жовтні 2016 року голова МЗС Сергій Лавров направив депутатам відповідь, в якому заявив, що Росія не збирається денонсувати договір 1997 року.

"Ми будемо домагатися скасування закону "Про дружбу з Україною" від 1997 року. Цей документ взагалі повинен був бути анульований моментально відразу після прийняття Верховною радою (закону) про реінтеграцію Донбасу, в якому Росія названа країною-агресором. Поки ми будемо "дружити" з Україною, вони війну з нами будуть готувати - це ж просто оксюморон", - цитує Жириновського агентство.

Як відомо, Договір про дружбу, співробітництво і партнерство між Росією і Україною був підписаний в травні 1997 року в Києві і передбачає стратегічне партнерство "на основі принципів взаємної поваги, суверенної рівності, територіальної цілісності, непорушності кордонів, мирного врегулювання суперечок, незастосування сили або загрози силою, включаючи економічні та інші способи тиску".

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...