"Томос про надання українській православній церкві автокефалії вже написаний. А його текст унікальний" - архімандрит УПЦ МП (відео)

Автором Томосу є один з кращих каноністів у православному світі.

Архімандрит Кирило. Фото:orthodoxy.org.ua

Томос (указ) про надання православній церкві в Україні автокефалії вже написаний. Про це в ефірі 5 каналу повідомив архімандрит Української православної церкви Московського патріархату (УПЦ МП) Кирило (у миру – науковий співробітник Колумбійського університету у США Сергій Говорун), зазначають Патріоти України.

"Томос про автокефалію УПЦ уже написаний. Писав мій вчитель в Афінському університеті, де я навчався. Це один із кращих каноністів у православному світі. Він геніальний каноніст! Тексти канонічні, які він пише, абсолютно досконалі", – сказав він.

Кирило назвав написаний текст "унікальним". "Я думаю, що цей томос буде чудовим документом, канонічним. До нього не можна буде ніяких претензій висловити. Томос готовий", – заявив архімандрит.

Як відомо, 17 квітня президент України Петро Порошенко заявляв, що"сьогодні Україна як ніколи близька до появи власної автокефальної церкви".

19 квітня Верховна Рада підтримала звернення глави держави до Варфоломія щодо цього. У документі йдеться, що томос (указ) про помісну церкву "стане не тільки торжеством православ'я, але й актом глибокої історичної справедливості".

22 квітня Порошенко повідомив, що Вселенський патріархат почав розгляд прохання України.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...