Тонкощі дипломатії: "Україні потрібно Путіну дати вийти з глухого кута" - Тука про переговори по Донбасу

Чиновник також зазначив, що не вірить в щирість заяви Путіна про готовність розширити формат переговорів з українського врегулювання з залученням Сполучених Штатів Америки.

Георгій Тука. Фото:investigator.org.ua

Тука не вірить в щирість заяви Путіна про готовність розширити формат переговорів по Донбасу із залученням США. Російському президенту Володимиру Путіну треба дати можливість красиво вийти з ситуації в Україні, якщо ми не хочемо широкомасштабної війни. Таку думку висловив заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Георгій Тука в інтерв'ю Укрінформ, зазначають Патріоти України.

"Якщо ми не хочемо великий широкомасштабної війни", Україні потрібно Путіну "якимось чином дати можливість" зберегти позитивне ставлення свого виборця і вийти з глухого кута. Це вже і є тонкощі дипломатії - виробити таке рішення, щоб дати йому можливість красиво вийти з ситуації ", - говорить Тука.

Чиновник також зазначив, що не вірить в щирість заяви Путіна про готовність розширити формат переговорів з українського врегулювання з залученням Сполучених Штатів Америки.

"Ляпнув. Поки тільки ляпнув", - прокоментував Тука слова російського лідера, сказані ним в Сочі 27 жовтня, про те, що він не проти залучення Вашингтона.

Без згоди на розширення всіх сторін "нормандського формату" всі заклики "посадити американців за стіл переговорів" Тука вважає популізмом.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...