Топлять один одного та "шефа": Два десятки екс-чиновників Януковича уклали угоди зі слідством, - Луценко

За словами генпрокурора, особи, які уклали угоду зі слідством, визнали свою провину та сплатили штрафи, деякі з них сягають до 5 млн доларів.

Юрій Луценко. Фото:www.20khvylyn.com

Близько 20 осіб із числа екс-посадовців часів президентства Віктора Януковича визнали свою вину й уклали угоди зі слідством. Про це під час зустрічі зі студентами Національного університету "Києво-Могилянська академія" заявив Генеральний прокурор Юрій Луценко, передають Патріоти України із посиланням на 112 Україна.

"За новим законодавством людина, яка обвинувачується в особливо тяжких злочинах, які не стосуються іншої особи, тобто, не вбивство, не зґвалтування, не розбій, може укласти угоду зі слідством. У нас на сьогодні близько 20 угод, які свідчать про те, що ці особи є членами злочинної організації на чолі з Януковичем, якими керували або Курченко, або Клименко, або інші діячі", - зазначив він.

За словами Луценка, особи, які уклали угоду зі слідством, визнали свою провину та сплатили штрафи, деякі з них сягають до 5 млн дол.

Також Луценко підкреслив, що підозрювані вже дали покази на своє вище керівництво. "Процеси будуть не швидкими, але доказова база, я впевнений, у нас нормальна", - сказав він.

При цьому Луценко додав, що останнім свідком у кримінальному провадженні за підозрою екс-президента України Віктора Януковича у державній зраді та зазіханні на територіальну цілісність України став спікер Верховної Ради Адрій Парубій.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...