"Трактористи і шахтарі", але із Абхазії: Хто воює на Донбасі в складі батальйону "П'ятнашка"

Абхазькі найманці допомагають терористам Донбасу у будівництві "русского мира" на окупованій території.

Банда з Абхазії орудує на Донбасі. Фото:http://vlada.io/

З початку збройного конфлікту на Донбасі на окупованих територіях з'явилися абхазькі найманці, які згодом сформували свою бригаду "П'ятнашка". Про це пише Четверта влада, інформують Патріоти України.

Про учасників бригади було відомо небагато: командири Архан Авідзба і Ставрос Багателія давно стали розпіареними медіаперсонами в російських ЗМІ. Вони неодноразово розповідали про "подвиги" росіян, які під виглядом "відпускників" вбивають українських військових.

Назву "П'ятнашка" бригада отримала за кількістю засновників. На емблемі зображені 15 зірок - кількість бойовиків, які приїхали воювати в Донбас з Абхазії - і прапор невизнаної республіки. Одна із зірок, чорна, в пам'ять про загиблого засновника Іраклі Адлейба.

У липні 2014 року "П'ятнашка" воювала в Шахтарську, атакувала донецький аеропорт, а взимку була помічена в боях у Дебальцевому.

Лідер бригади - 29-річний Ахра Авідзба з позивним "Абхаз" - знаходиться в Донецьку з липня 2014 року; спочатку перебував в "Оплоті" Захарченка, пізніше з земляками організував свою бригаду.

Заступник командира "П'ятнашки" Ставрос Багателія жив у Донецьку до конфлікту. За п'ять років до АТО він фотографувався у військовій формі ЗСУ, тепер на ньому красується форма російських військових.

Велику популярність бойовик отримав після відеосюжету, де був представлений як керівник захопленої мережі супермаркетів АТБ.

Багателія і Авідзба отримали "ордени мужності" за допомогу "ДНР".

Серед інших членів бригади є і зовсім юні хлопці (один з них тільки закінчив школу), а також ті, хто прийшов на війну вже в зрілому віці.

На фото в соціальних мережах вони нерідко позують на тлі "віджатих" машин, підписаних як "трофеї".

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...