Третя світова війна почнеться з країн Балтії, – Foreign Policy

На думку експерта, російськомовні, які живуть в Прибалтиці, скоро почнуть бунтувати.

Росіяни в Латвії. Фото: dbelyaev.ru.

Третя світова війна може початися в прибалтійській державі – в Латвії. Про це пише Пол Міллер в матеріалі для Foreign Policy, передають Патріоти України.

За його словами, він ще чотири роки тому передбачав, що Росія вторгнеться на територію України, а зараз президент РФ Путін провокує воєнізовану кризу в прибалтійських країнах. Також Міллер стверджує, що для обраного президента США Дональда Трампа країни Балтії стануть великою проблемою, однак мова йде не про явне вторгнення.

«У Путіна є чітка мета і військово-політична стратегія. Але не всі реалісти це розуміють. Деякі стверджують, що він керується раціональними, оборонними цілями: розширення НАТО здається йому загрозою, і Росія реагує відповідно. Захід розширив свою сферу впливу за рахунок Росії, і тепер Росія мститься. Ось чому, за словами Джона Міршаймера, “криза в Україні – це вина Заходу», – стверджує автор статті.

Міллер вважає, що Путін жодного разу не керувався тільки холодними розрахунками – за допомогою маріонеток він спровокує кризу в країнах Балтії, і це станеться вже в найближчі кілька років. На думку автора статті, російськомовні, які живуть в Прибалтиці, скоро почнуть бунтувати.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...