"Трошки довелося поповзати, пообнімати рідну землю. Ну, нічого, зате вона наша": Бійці АТО у Лебединському - про обстріли терористів (відео)

На позиціях ЗСУ неподалік від селища неспокійно було вже від самого ранку суботи.

Під Лебединським неспокійно. Фото: скріншот з відео.

На позиціях українських воїнів поблизу села Лебединське неспокійно було вже з самого ранку суботи - протягом двох годин тривали щільні обстріли. Про це повідомляють Патріоти України із посиланням на 5 канал.

"На позиціях ЗСУ неподалік Лебединського неспокійно було вже від самого ранку суботи. Бойовики упродовж двох годин щільно обстрілювали військових. "О 5 ранку я як раз вийшов, вивів свого чотириногого друга у справах, вже 2 "вітаннячка" лягли, прямо ось тут, метрів за 150 від нас", - розповів боєць Хантер.

Лариса Мала, колега-військовослужбовець додала: "У нас навіть хлопці перестали рахувати приходи. Працювали і великі, і маленькі, і середні калібри. Тобто, всі, кому сьогодні не спалося, всі привітали нас із суботнім ранком".

За даними військової розвідки, ранкова активність ймовірно спричинена ротацією проросійських бойовиків, які протистоять українським армійцям на цьому напрямку. "Це може бути або ротація військ, або перевірка стану їхньої боєготовності і відпрацювання відповідних заходів із боку російського командування", - уточнив прес-офіцер ОТУ Маріуполь Іван Чміль.

Село Лебединське розташоване на самісінькій лінії. Тож ворожі снаряди сюди залітають часто. Вдень тут неможливо зустріти жодної людини. Коли відбувається артилерійський обстріл, люди сидять у підвалах, тому тут така чорнобильська картина, фактично. Лише після того, як обстріл завершується, місцеві жителі виходять на поверхню.

Втім, попри обстріли місцеві не хочуть виїжджати. "А за шо мені жити, хлопці? Я все життя провів на цій землі, заробляв на ній. Теж, два роки простояло, заїхав - ось такі чигирі двометрові вище капоту. Перехрестився і поїхав", - пояснив мешканець Лебединського Олександр.

Не мають наміру відступати й армійці, які тримають оборону поблизу Лебединського. "Трошки довелося побігати, поповзати, пообнімати нашу рідну землю. Ну, нічого, вона наша, тому ми з великим задоволенням це робимо", - з усмішкою розповів Хантер.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...