Трунівник Путіна: українська розвідка дізналась, хто вивозить тіла загиблих російських солдатів з Донбасу (фотофакт)

Під час збройної агресії Росії проти України на російських офіцерів по роботі з особовим складом ("замполітів") покладається в тому числі "почесна місія" супроводжувати в Росію тіла військовослужбовців.

Майор ЗС РФ Греблєв. Фото: соцмережі.

З території Донбасу, тимчасово окупованої проросійськими бойовиками, вивозять загиблих військовослужбовців ЗС Росії. Про це йдеться у повідомленні Головного управління розвідки Міноборони України, передають Патріоти України.

"На російських офіцерів по роботі з особовим складом ("замполітів") покладається у т.ч. "почесна місія" супроводжувати до Росії тіла військовослужбовців, загиблих на тимчасово окупованих територіях Донбасу", - йдеться у повідомленні. Зокрема, встановлено, що 1 квітня майор ЗС РФ Анатолій Греблєв особисто супроводжував черговий "вантаж 200" - 6 загиблих військовослужбовців 3 омсбр - через колишній пункт пропуску в н.п. Успенка.

Як зазначили у розвідці, Греблєв супроводжував "вантаж" для передачі трун загиблих родичам та проведення інструктажу щодо недопущення витоку інформації про місце та обставини загибелі. За даними розвідки, майор ЗС РФ Греблєв Анатолій Анатолійович перебуває на посаді "заместителя командира по работе с личным составом 3 отдельной мотострелковой бригады (Горловка, Украина) 1 АК (Донецк, Украина) Центра территориальных войск (Новочеркасск, Россия) Южного ВО ВС РФ".

"За документами прикриття – Іваненко. До прибуття на тимчасово окуповані території сходу України майор Греблєв перебував на посаді помічника командира по роботі з особовим складом 2 мотострілецького батальйону 7 військової бази (м.Гадаута, Абхазія) Південного ВО ЗС РФ", - повідомили у розвідці.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...