Три роки думали: Слідком РФ звинуватив "правосеків" у викраденні співробітників каналу "Звезда"

У червні 2014 року двоє співробітників російського пропагандистського телеканалу виконували редакційне завдання на території України, де їх і затримали на блокпості.

Валентин Манько. Фото: manko.espu.org.ua.

Слідчий комітет Росії звинувачує заступника командира добровольчого українського корпусу "Правий сектор", громадянина України Валентина Манька у викраденні російських журналістів в 2014 році. Про це повідомила 23 березня виконувач обов'язків керівника управління по взаємодії із засобами масової інформації СК РФ Світлана Петренко, передають Патріоти України.

"У ході спільної роботи слідчих СК Росії і оперативних служб встановлена причетність заступника командира добровольчого українського корпусу "Правий сектор" (організація заборонена в Російській Федерації), громадянина України Валентина Манька до викрадення російських журналістів", – йдеться в повідомленні СК РФ.

Уточнюється, що "відносно Манька винесено постанову про притягнення як обвинуваченого у вчиненні злочинів, передбачених ст.126, 144 КК РФ (викрадення людини, перешкоджання журналістській діяльності)". У СК РФ нагадують, що в червні 2014 року двоє співробітників російського пропагандистської телеканалу "Звезда" виконували редакційне завдання на території України.

"Під час шляху на таксі з Донецька в Дніпропетровськ їх автомобіль був зупинений на одному з блокпостів. За вказівкою Манька члени "Правого сектора", погрожуючи зброєю, здійснили викрадення двох росіян, доставивши їх до Дніпропетровська", – стверджує російське слідство.

"Протягом доби потерпілі незаконно утримувалися учасниками "Правого сектора". При цьому Манько застосовував відносно російських журналістів фізичне насильство, вимагаючи відмовитися від поширеної в їхніх репортажах достовірної інформації про події, що відбуваються в Донбасі", – стверджує СК РФ.

Зазначається, що "згодом під тиском і на ультимативну вимогу влади Дніпропетровської області України російські журналісти були передані їх представникам і звільнені". У СК РФ також зазначають, що шукають осіб, "які вчинили незаконне затримання в травні 2014 року громадян Російської Федерації – журналістів телеканалу" Лайф Ньюс "поблизу міста Краматорська Донецької області".

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...