Тривожні новини з Донбасу: Передову лінію фронту займають кадрові російські військові

Останнім часом йде дуже активна передислокація сил терористів не тільки в окупованому Донецьку, особливо в останні 2-3 доби, тому розраховувати на швидке затишшя в цьому регіоні не варто.

Російські військові в Україні. Фото: РИА Новости.

Координатор групи "ІС" і нардеп Дмитро Тимчук вважає, що зараз ЗСУ повинні зосередитися на трьох головних і найбільш гарячих точках фронту, де помітно ряд "тривожних тенденцій", передають Патріоти України.

Тимчук звертає увагу, перш за все, на приморський напрямок, де за його словами залишається найбільш високий градус напруженості. "У 1-й лінії оборони російсько-терористичних військ з'явилися кадрові військовослужбовці РФ, хоча ще не так давно на це існувало табу", - повідомив Тимчук.

Заборона від російського військового вищого командування з'явилася цієї весни. Згідно з нею, крім підрозділів російського спецназу, інші підрозділи регулярних російських військ не лізли в першу лінію. Тільки 2-я лінія і тил. Даний факт сприймати можна і як тривожний симптом, і як оптимістичний.

Тимчук каже, або ж РФ дійсно активно готує наступ, або ж все настільки жахливо, що у терористів не вистачає бойовиків з числа місцевих і російських найманців, або ж сепаратисти не справляються з поставленими бойовими завданнями. "Тому в порушення власних заборон, вони змушені пхати туди кадрових військовослужбовців РФ", - припускає військовий експерт.

Новоазовський район, за його словами, потребує особливої уваги, він дуже близько розташований до російського кордону. Наступна тривожна тенденція спостерігається в районі Докучаєвська. На цій території окупанти постійно проводять перегрупування своїх сил, і підвозять нові підрозділи.

"Ну і останнім часом йде дуже активна передислокація сил терористів в окупованому Донецьку, особливо в останні 2-3 доби, тому розраховувати на швидке затишшя в цьому регіоні не варто", - говорить Тимчук. Експерт припускає, що бойовики "ДНР" спробують наростити в цій точці градус напруженості, не виключені і наступальні дії "тактичного рівня".

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...