Тривожні симптоми: Задекларована мета військових навчань в РФ може змінитися в будь-який момент, - розвідка

Загроза такої перевірки для України полягає насамперед у нарощуванні угруповання російських військ поблизу кордону з Україною.

Представник Головного управління розвідки Міноборони України Вадим Скібіцький заявляє, що російська влада може змінити декларована мета нових військових навчань в Росії в будь-який момент. Про це Скібіцький заявив в інтерв'ю "Радіо Свобода", передають Патріоти України.

"Цей процес спрямований на демонстрацію Росією своєї військової потужності, ми не виключаємо, що задекларована мета цих навчань - перевірити боєготовність Збройних сил - може бути змінена в будь-який момент вищим державним керівництвом Росії", - зазначив він.

Так він прокоментував оголошення в Росії раптової перевірки боєготовності прикордонних з Україною військових округів. За словами представника ГУР, загроза такої перевірки для України полягає насамперед у нарощуванні угруповання російських військ поблизу кордону з Україною.

"Перш за все ми повинні згадати, які дії Росії були в минулі роки. Навчання" Кавказ-2008 "- саме тоді теж створювалося ударне угруповання, яке було задіяно для агресивних дій на території Грузії. Друге - потужне угруповання створювалося під час Олімпіади в Сочі 2014 року . Після цього це угруповання було задіяно до анексії Криму. Третє - 2014 р. теж влітку були проведені навчання поблизу кордонів нашої держави, теж була раптова перевірка, було створено потужне угруповання російських військ у наших кордонів, потім зайшли на нашу територію і почали агресію Росії проти нашої держави. Ось в цьому загроза для нашої держави", - сказав він. Скібіцький додав, що українська розвідка буде відслідковувати переміщення російських військ.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...