Тривожний дзвінок для Москви: Константинополь створює комісію з української автокефалії

​У Стамбулі відбулося засідання Священного Синоду Константинопольського Патріархату.

Ілюстрація: uapress.info

12-13 липня в Стамбулі відбулося чергове засідання Священного Синоду Константинопольського Патріархату. Про це повідомляє сайт Синоду, передають Патріоти України.

Серед інших питань Синод розглянув раніше надіслане звернення Верховної Ради України Вселенського патріарху Варфоломію, в якому містився заклик про дарування Українській Церкві автокефалії. Синод прийняв рішення передати це питання для вивчення спеціальній комісії.

Очевидно, що це найбільш логічна реакція Константинопольської Церкви, яка цілком відповідає процедурам, прийнятим в таких випадках. Проміжне рішення прийнято, і воно дає Константинопольській Церкві свободу дій.

Як повідомлялося раніше, Верховна Рада направила звернення до Вселенського патріарха Варфоломія I з проханням надати автокефалію Українській православній церкві. Зокрема, Рада попросила Варфоломія видати томос (указ) про автокефалію Православної церкви в Україні, на основі якого вона могла б зайняти належне місце в сім'ї помісних Православних церков.

Також парламент просить Варфоломія взяти активну участь в подоланні наслідків церковного розділення шляхом скликання під егідою Вселенського патріархату Всеукраїнського об'єднавчого Собору, який би вирішив усі спірні питання і об'єднав українське православ'я.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...