Тривожний симптом: Стало відомо про перекидання потужної зброї терористами під Світлодарськ (відео)

Вранці проросійські бандити на Маріупольському напрямку виходять на радіозв'язок і пропонують дотримуватися тиші, яку надвечір самі ж порушують – спершу одиночними пострілами, а потім і серіями, котрі переростають у повноцінний бій.

На околицях Водяного. Фото: скріншот з відео.

На півдні Донеччини бойовики різко зменшили вогонь із артилерії, однак продовжують тримати сили АТО в напрузі перестрілками та вилазками диверсантів. Оборонці України не виключають, що САУ та гармати ворога були перекинуті на Світлодарську дугу в район Дебальцевого. Про це йдеться в сюжеті ТСН, передають Патріоти України.

По Водяному стріляють із 30-міліметрової гармати БМП з боку окупованих Саханки та Комінтернового. Вранці проросійські бандити виходять на радіозв'язок і пропонують дотримуватися тиші, яку надвечір самі ж порушують – спершу одиночними пострілами, а потім і серіями, котрі переростають у повноцінний бій. Українські військові тримають тишу до останнього. "Проблем із вогнем у відповідь ніколи не було. Ми працюємо за принципом: не бачу – не стріляю. Побачив – стрільнув", - пояснює морський піхотинець із позивним "Ріддік". Але коли інтенсивність ворожого вогню стає загрозливою, на позиціях лунає команда придушити активність противника зустрічним вогнем, напрямок якого задається трасером.

Перестрілки тривають із перервами протягом кількох годин. Остаточно все стихає разом із настанням ранку. Тоді ж морські піхотинці мають час на підбиття підсумків і аналіз бойової активності ворога. Бійці констатують, що важкого калібру відчутно поменшало, та припускають, що гаубиці із танками переїхали ближче до Дебальцевого.

"Це може так і бути, що вони перетягнули сили туди", - каже один із оборонців України. Однак хлопці не виключають і того, що млявість ворожої арти біля Азовського моря може бути лише відволікаючим маневром. Але кажуть, що наступ росіян у такому разі все рівно успішним не буде.

"Для них це буде фатальним. У нас тут є багато пунктів, є зайняті позиції – ми відіб'єм спокійно їхню атаку", - переконаний морпіх із позивним "Едос". Лише днями повідомлялося, що у Водяному неподалік Маріуполя противник активно застосовує крупнокаліберну зброю, однак раптово припиняє атаки, щойно поблизу з'являються спостерігачі ОБСЄ. Військові навчені, що потрібно цілодобово триматися напоготові, адже противник починає обстріли несподівано в будь-яку годину дня та ночі.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...