Це гібридна війна: У Нацраді пояснили представнику Freedom House, чому в Україні заборонили "Дождь"

У Нацраді заявили, що неодноразово зверталися до керівництва телеканалу усунути порушення українського законодавства, але реакції на зауваження не було.

Ілюстрація:NEWSru.ua

Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення пояснила представнику організації Freedom House Роберту Герману заборону російського телеканалу "Дождь", підкресливши, що канал був вилучений з переліку виключно на законодавчій основі. Текст заяви опублікований на сайті відомства, передають Патріоти України.

У ньому підкреслюється, що проти України вже третій рік ведеться гібридна війна, в ході якої Росія веде потужне і системне поширення своєї пропаганди.

Також звертається увага на те, що Україна прийняла ряд законодавчих актів з метою захисту інформпростору і нацбезпеки. При цьому Росія була визнана державою-агресором, а отже і вітчизняне медійне законодавство, яке має відповідати національним інтересам, сильно змінилося.

Також в Нацраді заявили, що неодноразово зверталися до керівництва телеканалу усунути порушення українського законодавства, але реакції на зауваження не було.

"Неодноразово транслювалася в сюжетах програм телеканалу «Дождь» інформація, яка свідчить про невизнання державних кордонів та посягання на територіальну цілісність України, зокрема в ефірі й на сайті мовника демонструвалася карта, де Крим позначається як складова частина території Російської Федерації. Також в окремих висловлюваннях журналістів телеканалу містилася інформація про наявність державного кордону між Кримом і Україною. У коментарях генерального директора «Дождя» Наталії Синдєєвої, звучить: «Відповідно до статті 65 Конституції Російської Федерації Республіка Крим є суб'єктом Російської Федерації». Законослухняність керівника каналу зрозуміла й не має нічого спільного з положеннями Конституції України. Тому це рішення українського регулятора є правомірним як із правового, так і морального погляду.

В Україні радіочастотний ресурс обмежений і є прерогативою держави, натомість через Інтернет і супутниковий зв’язок вітчизняний глядач може переглядати програми телеканалу «Дождь».

Принагідно хотіли би звернути увагу пана Роберта Германа, на те, що цей телеканал вилучений із кабельних мереж Російської Федерації. Надзвичайно важливою і позитивною, на наш погляд, стала б підтримка міжнародними організаціями вільного розповсюдження каналу у власній країні та забезпечення права російських глядачів на свободу слова і можливості отримання альтернативних точок зору на суспільні події." - йдеться в повідомленні.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...