Це не через мене: Семенченко розповів, як кілер Вороненкова потрапив у батальйон "Донбас"

За словами екс-комбата, прийом бійців Павла Паршова та Ярослава Левенця здійснював не батальйон "Донбас", а частина Нацгвардії 3057, куди і входили "Азов" і "Донбас".

Семенченко заперечує, що це він прийняв кілера у "Донбас". Фото: litsa.com.ua.

Народний депутат від "Самопомочі" Семен Семенченко заявив, що вбивцю Вороненкова та його спільника приймали у батальйон "Донбас" підрозділи Нацгвардії у маріупольській частині. Як розповів Семенченко у коментарі сайту "24", на той час він уже 8 місяців не був керівником батальйону. Новину передають Патріоти України.

З обома фігурантами справи депутат особисто не знайомий. За словами екс-комбата, прийом бійців Павла Паршова та Ярослава Левенця здійснював не батальйон "Донбас", а частина Нацгвардії 3057, куди і входили "Азов" і "Донбас". На той момент командиром "Донбасу" був підполковник Анатолій Віногродський.

"Я пригадую, він тоді обурювався, що кадровики Нацгвардії приймають людей, які не потрібні, і беруть аби кого", – зазначив Семенченко. Депутат також прокоментував інформацію ЗМІ, буцімто він колись заступився за Левенця.

"У 2016 році я прочитав інформацію комітету визволення політв'язнів, де йшлося, що ця людина була засуджена за часів Януковича і служить в батальйоні. Я з'ясував через Нацгвардію, що дійсно такий боєць у "Донбасі" є і служить у частині 3057, і перепостив цю інформацію. Згодом також згадав її в інтерв'ю", – розповів Семенченко.

Він також додав що знає, звідки йде така інформація. "Ця журналістка СТБ, у якої з'явилися ця інформація, поливала брудом бійців "Торнадо", тому я впевнений, що це замовна інформація. Для того, щоб кинути тінь на керівництво блокади, яке зараз очолює колишній командир "Донбасу" Віногродський", – переконаний депутат.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...