"Це не доказ провини": Правозахисник прокоментував погрози родичів злочинця на адресу вбитої Ноздровської

Поліція могла би врятувати життя жінки, якби вона звернулася по допомогу.

Ірина Ноздровська. Фото: соцмережі.

Слова "Ти погано закінчиш", які сказав на адресу юриста Ірини Ноздровської батько обвинуваченого в загибелі її сестри, не можуть розцінюватися як доказ його причетності до загибелі самої Ірини,тим не менш, слідчі органи повинні вжити відповідних заходів. Таку думку "Обозревателю" висловив директор Харківської правозахисної групи Євген Захаров, передають Патріоти України.

Коментуючи інформацію про те, що під час останнього засідання суду, що відбулося в грудні 2017 року, батько Дмитра Россошанського сказав Ноздровській:"Ти погано закінчиш", - правозахисник зауважив: "Ці слова не є доказом його провини. Але слідство, звісно, має звернути на нього увагу. І я впевнений, що відповідні дії вже проводяться".

Зокрема, слід з'ясувати, де він перебував під час, коли імовірно загинула Ірина. Кореспондент також запитав, чи могла ця загроза, що прозвучала в суді, послужити підставою для надання Ноздорвській охорони. "Для початку вона повинна була попросити про охорону, але ми не знаємо, чи зверталася вона до поліції", - сказав Захаров.

Він також не став оцінювати вірогідність того, що таке прохання Ірини могло бути задоволене. У той же час правозахисник повідомив про те, що у поліції є відпрацьовані способи захисту, наприклад, захисту важливих свідків. Зокрема, "їх можуть ховати, переселяти в інше місце", - розповів він.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...