"Це символ нашої незалежності": Історик із Мінська вважає, що найбільша святиня Білорусі знаходиться в РФ (фото)

Найвірогіднішим місцем перебування святині історик назвав "резиденцію московського патріарха" у Підмосков'ї.

Хрест Єфросинії Полоцької. Фото: скріншот з відео.

Хрест Єфросинії Полоцької знаходиться наразі в руках Російської православної церкви (РПЦ), а саме у Троїце-Сергіївій Лаврі. Про це заявив мінський історик Сергій Тарасов, передають Патріоти України із посиланням на Радыё Рацыя.

"Такі речі, як хрест Єфросинії Полоцької, такі святині, вони не зникають. Вони не мають цінності, якщо їх розібрати по шматках, по камінцях. Тому цей хрест є. Він живий, я в цьому впевнений. І він знаходиться, звичайно ж, в Росії", - зазначив вчений.

Найвірогіднішим місцем перебування святині історик назвав "резиденцію московського патріарха" у Підмосков'ї. " ...Це Троїце-Сергіїва Лавра. Це відповідно монастир і особиста резиденція московського патріарха. Хрест - це символ нашої незалежності. Хрест - це символ нашої державності. Хрест - це символ нашої духовності. І тому хрест має бути в Білорусі!" - наголосив він.

Офіційно хрест Єфросинії Полоцької вважають втраченим. Проте наукові та аматорські пошуки реліквії ніколи не припинялися.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...