"Це усе інтриги моїх ворогів": Лещенко попросив у Європи захисту від ГПУ

У бесіді з представниками ЄС нардеп заявив, що старшим прокурором у його справі є Юрій Столярчук, якого асоціюють з Адміністрацією президента.

Сергій Лещенко. Фото: НВ.

Народний депутат від партії «Блок Петра Порошенка» повідомив представникам Євросоюзу в Україні про політичне переслідування, організоване проти нього ГПУ. Про це він розповів в коментарі “Українській правді”, передають Патріоти України.

“Розслідувати провадження за статтею, порушеною відносно мене, може виключно НАБУ, як це передбачено Кримінально-процесуальним кодексом. Натомість Генпрокуратура не передає справу, намагаючись дискредитувати мене як борця з корупцією”, – зазначив Лещенко.

У бесіді з представниками ЄС нардеп підкреслив, що старшим прокурором у його справі є Юрій Столярчук, якого асоціюють з Адміністрацією президента. “Зокрема, в підпорядкуванні Столярчука перебуває так званий “департамент Кононенка-Грановського”, який проводив розслідування щодо неугодних найвищому керівництву держави політиків та активістів”, – додав він.

Лещенко зазначив, що генпрокурор привласнює собі чужі повноваження. “Не передаючи справу до НАБУ, генпрокурор Юрій Луценко переслідує також мету створення прецеденту з присвоєння чужих повноважень. Щоб в такий спосіб у подальшому закріпити за собою право на власний розсуд визначати антикорупційну підслідність, яка на сьогодні належить до компетенції НАБУ”, – сказав Лещенко.

Ексчиновник Нацполіції, який скандалив у ресторані Goodwine, засвітився у компанії нардепа Тищенка (фото)

середа, 24 квітень 2024, 20:17

Експрацівник департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції України Віталій Манасян засвітився у компанії нардепа Миколи Тищенка. Про це свідчить світлина, опублікована журналістом «Української правди» Михайлом Ткачом, передають Патріоти України. «Н...

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...