Цікаво, хто крім "Опоблоку" буде проти? Президент закликав нардепів звільнити суддів Майдану

Серед кандидатів на звільнення - Світлана Волкова, яка відпустила головного підозрюваного в розстрілах Євромайдану Садовника, а також судді Демидовська і Макуха.

Суддя Світлана Волкова. Фото: espreso.tv.

Президент Порошенко закликав Раду зібратися на позачергове засідання до 30 вересня, щоб звільнити суддів, які порушили присягу і щодо яких є подання Вищої ради юстиції. Про це повідомляють Патріоти України із посиланням на Twitter президента.

У наданому переліку є судді, причетні до незаконних арештів учасників Майдану 2013-2014 років. “Не можна допустити, щоб ці судді і надалі здійснювали судочинство від імені України”, – говорить Порошенко.

Як відомо, учора активісти влаштували скандал через те, що так звані судді Майдану не лише не покарані, а й продовжують обіймати свої посади. Серед таких Світлана Волкова, яка відпустила головного підозрюваного в розстрілах Євромайдану Садовника, а також судді Демидовська і Макуха.

Тоді активісти акцентували, що важливо розглянути звільнення цих суддів до 30 вересня, бо пізніше Конституція скасовує таку підставу для звільнення, як порушення присяги. «Лежить подання і на одіозного екс-голову Вищого господарського суду Віктора Татькова. Що не заважало ВРУ виконати свій обов’язок? Подання лежать у Раді вже 6-9 місяців», – заявив учора автомайданівець Роман Маселко.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...