Цього року має з'явитись українська артилерійська система, яка значно перевищує новітні російські зразки

Ще в 2015 році “Укроборонпром” анонсував розробку абсолютно нової самохідної артилерійської установки на базі танка “Оплот”.

Ілюстрація:http://milnavigator.com.ua/

Війна на Донбасі довела, що артилерія продовжує відігравати величезну роль у сучасних конфліктах. Але Україна зустріла бойові дії з ще радянськими артилерійськими системами. При цьому точно така ж зброя є на озброєнні російської армії і знаходиться в руках терористів на Донбасі. Про це пише Обозреватель, передають Патріоти України.

Таким чином в артилерії на Донеччині утворився паритет, і українські війська і супротивник стріляють на однакову відстань, однаковими боєприпасами.

Ще в 2015 році “Укроборонпром” анонсував розробку абсолютно нової самохідної артилерійської установки на базі танка “Оплот”.

Головною особливістю нової зброї мала стати потужна ліцензована гаубиця з калібром 155-мм за стандартами НАТО, виробництва однієї з країн Європи, яка значно перевершує існуючі і навіть заплановані російські розробки.

Для прикладу самохідна МСТА-С, калібром 152-мм стріляє лише на 25 кілометрів, в той час як німецька 155-мм артсистема PzH 2000 – на 30 кілометрів і випускає 3 снаряда за дев’ять секунд або 10 за 56 секунд, а у 152-мм МСТА-С – 8 за хвилину.

Krab — польська САУ, з баштою від AS90, що виробляється за ліцензією, 155-мм/52 хитної частиною виробництва французької Nexter Systems, на шасі K9 Thunder.

Крім того, завдяки використанню 155-мм снаряда, наша армія отримає доступ до всього арсеналу “розумних” боєприпасів країн НАТО. В тому числі і до XM982 Excalibur, що показав високу ефективність під час війни в Іраку. Є і його український аналог – “Квітник”, який вже використовувався на Донбасі.

І ось тепер Державне підприємство «Укроборонсервіс» в рамках Закупівлі №892412 в категорії “Військові дослідження та технології” оголошує конкурс на роботи з розробки та створення дослідного зразка автоматизованої системи розгортання та наведення артилерійської системи.

На проведення робіт планується витратити до 3,7 млн грн.

Кінцевий строк подання тендерних пропозицій 30 квітня 2017 року.

До автоматизованої системи розгортання та наведення артилерійської системи (далі – Виріб), замовником висуваються такі технічні вимоги:

* можливість встановлення в кузов (задню частину) транспортного засобу з кріпленням до силового шасі;

* автоматизоване розгортання/згортання та наведення з точністю не більше 0,1˚ без від’єднання від силового шасі транспортного засобу;

* бойове положення Виробу – упор і фіксація на землі за допомогою навантаження вагою транспортного засобу;

* ручне дублювання автоматизованих приводів;

* стрільба штатними боєприпасами;

* відновлення кутів наведення між пострілами;

* можливість проведення операції вилучення боєприпасу, що не спрацював зі стволу артилерійської системи.

* Термін виконання робіт – шість місяців з моменту укладання договору.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...