Цивільні "генерали" помруть від заздрощів: Президент запропонував Раді звільнити військовослужбовців від е-декларування

Такі зміни пояснюються необхідністю значного часу на збір та підготовку відповідних документів та особистою присутністю військовослужбовців для отримання довідок та оформлення цифрового підпису.

Військових можуть звільнити від е-декларування. Ілюстрація: Укрінформ.

Президент Петро Порошенко запропонував депутатам Верховної ради скасувати необхідність подання електронної декларації мобілізованими військовими та контрактниками у зв'язку з необхідністю їхньої присутності у місцях проходження служби. Про це йдеться в законопроекті №6172, зареєстрованому в Раді 10 березня, передають Патріоти України.

Запропоновані зміни стосуються статті 3 закону "Про запобігання корупції". Президент запропонував не поширювати дію закону на мобілізованих військових, військових-контрактників, курсантів вищих військових навчальних закладів, а також вищих навчальних закладів, у яких є військові інститути, факультети і кафедри військової підготовки.

Такі зміни пояснюються необхідністю значного часу на збір та підготовку відповідних документів та особистою присутністю військовослужбовців для отримання довідок та оформлення цифрового підпису. Таким чином все вищезазначене може призвести до масового залишення військовими місць проходження служби, в тому числі і в зоні проведення АТО. Крім того, заповнення електронної декларації потребує відповідного технічного обладнання та безпечного підключення до мережі Інтернет, а наразі в зоні проведення антитерористичної операції такі технічні можливості є обмеженими.

Нагадаємо, 31 березня закінчується другий етап електронного декларування. Декларації за 2016 рік мають подати близько 2 млн чоловік. Зазначимо, що з 1 січня 2017 року значна частина військовослужбовців зобов'язані подавати електронну звітність про своє майно та доходи.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...