У Авакова дали пояснення щодо атаки поліції на штаб ОУН у Києві

Речник МВС заявив, що подібні дії поліції були викликані намаганнями уникнути більшого зла.

Артем Шевченко. Фото: Гордон.

Директор департаменту комунікації МВС Артем Шевченко стверджує, що правоохоронці оточили штаб Добровольчого руху ОУН у Києві з метою попередити провокації, які, за їхніми даними, активісти мали намір здійснити. Про це він заявив під час брифінгу, передають Патріоти України.

Речник МВС, зокрема, підкреслив, що ситуація в Києві на вулиці Мазепи, де розташовується штаб Добровольчого руху ОУН була найбільш гострою. "В Києві була гостра ситуація на невеликій ділянці вулиці Мазепи між метро "Арсенальна" та площею Слави. Тому що там розташовується офіс однієї з відомих громадських сил, але вона відзначається своєю чіткою позицією, чітким зосередженням на певні провокаційні дії, які, на наш погляд, мали на меті привести до конфлікту, до агресії", – зауважив він.

За його словами, масла в огонь підливало й те, що тут планувалися заходи в рамках акції "Безсмертний полк". Крім того, як наголосив речник МВС, правоохоронці з відкритих і оперативних даних знали про наміри ОУН вчиняти дії, які могли спровокувати конфлікти – "це були й оперативні дані, і дані з відкритих джерел, адже деякі з громадян не приховували таких своїх намірів".

"Саме для того, щоб уникнути такому розвитку подій сили поліції, Нацгвардії застосовувалися безпосередньо під цим будинком на вулиці Мазепи, 6 для того, щоб максимально мінімізувати можливість цих емоційно налаштованих, агресивно налаштованих громадян вийти на вулицю та завдати якоїсь шкоди іншим громадянам, які йшли вулицею. Поліція та Нацгвардія робили все для того, щоб домогтися дотримання закону, щоб уникнути порушення публічної безпеки та правопорядку", – резюмував Шевченко.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...