У "Біса" в пеклі: "Зняли скальп і застрелили" - стало відомо, як терорист Безлер поводився з полоненими не на камеру

У катівнях терористів полонені зносять нелюдські муки та пекельні тортури. Від знущань бойовиків виживають не всі...

Ілюстрація:http://crime-ua.com/

Завдяки наполегливості батьків українського патріота, який зник безвісти в полоні терористів, вдалося зібрати докази нелюдських тортур і страт українських полонених, які практикували в окупованій Горлівці бойовики банди російського терориста Ігоря Безлер, на прізвисько "Біс". За зверненням Миколи Кудрявцева - батька жертви терористів, слідче управління поліції Донеччини відкрито кримінальне провадження за п. 3, 12 ч. 2 ст. 115 «Умисне вбивство» та ст. 146 «Незаконне позбавлення волі або викрадення людини» КК України. Про це повідомила прес-служба ГУ Національної поліції в Донецькій області, інформують Патріоти України.

Кримінальне провадження вже налічує 3 томи, проводиться колосальний обсяг роботи: поліцейські знайшли і опитали десятки людей по всій Україні, які пережили полон в окупованій Горлівці, експерти-криміналісти вивчають гігабайти відеозаписів з інтернету з допитами полонених терористами. Кожен, кого заарештовано поліцією бойовик перевіряється - чи бачив він зниклого хлопця

За кілька місяців поліцейські в результаті копіткої оперативної роботи встановили всіх, хто в той час знаходився в полоні у терориста Ігоря Безлера. До кожного за місцем проживання виїжджали спецгрупи поліції. Окремо поліцейські відпрацьовують бойовиків, які "служили" в Горлівці. Встановлюються їх дані, прізвиська. Проводиться велика аналітична робота.

Слідчо-розшукові заходи тривають. Поліцейські перевіряють будь-які зачіпки. Зараз правоохоронці відпрацьовують версію дружини Миколи Кудрявцева, що син живий, бо є відео, на якому є людина, схожа на її сина. Відеозапис з'явився після ймовірної дати загибелі чоловіка.

Проводиться фоноскопічна експертиза відео, знайденого в інтернеті, на якому, ймовірно, - полонений Кудрявцев. Якість запису погана, зовнішніх ознак недостатньо, щоб точно ідентифікувати особу чоловіка, якого допитують бойовики.

Син Кудрявцева потрапив у полон в липні 20014 року. Коли на рідну землю прийшов ворог, 30-річний моряк з селища Урзуф, батько двох дітей, не замислюючись, вступив добровольцем в батальйон «Артемівськ». Хлопець встиг прослужити близько місяця, після чого був схоплений терористами.

14 липня 2014 він повертався з дому в розташування своєї частини, куди вирвався на один день побачити рідних. Чоловік їхав рейсовим автобусом в цивільному одязі. Військова форма лежала в рюкзаку. Автобус сполученням «Бердянськ-Артемівськ» був зупинений терористами поблизу Горлівки, бійця взяли його в полон.

На наступний день в інтернеті з'явилося відео допиту українського військовослужбовця Безлером. Микола Дмитрович впізнав у полоненому свого сина. За своєю дитиною в лігво терористів вирушила мати. Сина вона так і не побачила, натомість жінку ледь не розстріляли.

"Єдине, що вона їм сказала:"Будьте ви всі прокляті". Більше ми туди не зверталися, тому що з цими катами говорити марно", - каже батько патріота.

У пошуках інформації про свого сина Кудрявцев пізніше знайшов бійців, які перебували в полоні разом з ним. Вони розповіли про катівні, так зване «НКВС», де полонених катували і стратили. У цьому брали участь три особи - двоє чоловіків і жінка, яка, за попередньою інформацією, є лікарем-патологоанатомом.

«Колишні полонені розповіли, як мили кров, виносили з катівні в пакетах чоловічі кінцівки, інші частини тіла, як кидали убитих в озеро. За їхньою інформацією, моєму синові просверлили ноги і руки, зняли скальп та потім застрелили його. Щодня в «НКВД» розстрілювали 10-20 чоловік. Я хочу, щоб Безлера притягли до відповідальності, щоб його віддали під суд, щоб він відповів за сотні убитих," - каже згорьований батько.

У листопаді минулого року Ігорю Безлеру 1965 року народження, який вже перебував у розшуку за ст. 258 «Терористичний акт» КК України, оголошено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених п. 3, 12 ч. 2 ст. 115 «Умисне вбивство» Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає покарання аж до довічного ув'язнення.

«Територія скоєння злочину досі перебуває під контролем терористів. З огляду на презумпцію невинуватості, вчинення злочину необхідно довести документально. Виїхати на місце, опитати свідків, які перебувають там - поки неможливо. Але, незважаючи на всі труднощі, Ігор Безлер оголошений в розшук за злочини загально кримінального характеру - за вчинення умисного вбивства за попередньою змовою групою осіб. Конкретний злочин, за який злочинець повинен понести покарання. Адже злочин без покарання - неможливий, - підкреслив начальник ГУ НП в Донецькій області В'ячеслав Аброськін.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...