"У бойовиків відразу ж виникли великі проблеми" - Тимчук пояснив, як зміни до статутів ЗСУ ускладнили терористам життя

ВР ухвалила зміни до законодавства, де чітко регламентується порядок використання мобільних телефонів у зоні АТО.

Ілюстрація:warfiles.ru

Зміни до статутів Збройних Сил України щодо використання військовослужбовцями мобільного зв'язку створили серйозну проблему для російсько-терористичних військ, які таким чином практично втратили можливість відстежувати переміщення українських підрозділів. Про це в коментарі Обозревателю розповів координатор групи "Інформаційний спротив", народний депутат України Дмитро Тимчук, інформують Патріоти України.

Як розповів нардеп, відстеження переміщень підрозділів військ по скупченню мобільних телефонів застосовувалося з 2014 року. "Було абсолютно зрозуміло, наскільки це загрожує і особистій безпеці військовослужбовців, і виконанню підрозділами бойових завдань. Але використання мобільних телефонів військовослужбовцями в зоні АТО було неконтрольованим", - сказав він.

За словами Тимчука, командири підрозділів намагалися своїми силами боротися з цим - вилучали у військовослужбовців мобільні телефони або акумулятори до них, але формально ці дії були незаконними.

У цьому контексті експерт розповів про те, що діючі до недавнього часу статути Збройних Сил України були прийняті ще на початку 1990-х років, які "базувалися на радянських статутах" і не враховували наявність мобільного зв'язку у військовослужбовців.

Верховна Рада ухвалила зміни до законодавства, де чітко регламентується порядок використання мобільних телефонів і головне - "наділила командирів повноваженнями самим встановлювати порядок користування мобільним зв'язком", - пояснив Тимчук.

"І у бойовиків відразу ж виникли великі проблеми з відстеженням переміщень наших підрозділів", оскільки "одна справа, коли фіксується один сигнал, а інша - коли відразу 100-120", - зауважив нардеп.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...