У Харкові СБУ затримала бойовика "ЛНР", який розповів про російських військових на Донбасі (відео)

Затриманий повідомив, що росіяни розміщуються у так званому "другому ешелоні" від лінії зіткнення і надають вогневу підтримку з важкого озброєння, у той же час російські офіцери "спостерігають" за роботою збройних підрозділів бойовиків.

Ілюстрація:iPress.ua

Співробітники СБУ затримали колишнього бойовика "ЛНР", який розповів про присутність російських військових на тимчасово окупованих територіях. Про це повідомляє прес-служба СБУ у Харківській області, зазначають Патріоти України.

За його словами, росіяни розміщуються у так званому "другому ешелоні" від лінії зіткнення і надають вогневу підтримку з важкого озброєння. Також російські офіцери "спостерігають" за роботою збройних підрозділів бойовиків.

Також колишній терорист "ЛНР" розповів, що основним мотивом вступу до банд в ОРДЛО для більшості є матеріальна вигода, але вони укомплектовані на 50%. Їх ватажками стають особи з кримінальним минулим.

Він повідомив, що матеріальні ресурси та боєприпаси розкрадаються. "Багато хоче повернутися назад. В Росії вони там нікому не потрібні, вони б хотіли повернутися, тому що вже зробили помилку в житті і бояться українського правосуддя", - розповів бойовик про тих, хто вступив в лави терористів.

Правоохоронці встановили, що чоловік у квітні 2017 року приєднався до бойовиків. В лавах терористів він "служив" механіком-водієм БМП в одному з батальйонів Алчевська.

Повідомляється, що він "брав участь у протистоянні поблизу лінії розмежування", а в червні 2018 року вирішив піти від бойовиків через "тиск з боку терористів". Коли екс-бойовик повернувся у Харків, його затримали правоохоронці.

За цим фактом правоохоронці відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 110 (Посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) ККУ.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...