У колонії РФ без медичної допомоги помер українець з Криму

У тій колонії Росії, куди засудженого перевели з виправного закладу окупованого Криму, йому протягом двох років не надавалась відповідна медична допомога.

У колонії РФ помер українець. Фото: hromadskeradio.org.

У колонії РФ помер українець, якому не надали медичну допомогу. Про це в коментарі Громадському радіо розповів експерт Регіонального центру прав людини, адвокат Роман Мартиновський, передають Патріоти України.

Він був хворий на гепатит і туберкульоз. У тій колонії Росії, куди засудженого перевели з виправного закладу окупованого Криму, йому протягом двох років не надавалась відповідна медична допомога. "Ми встигли від імені померлого звернутись до Європейського суду з прав людини з проханням вжиття термінових заходів відповідно до правила 39 регламенту суду і суд зрештою витребував необхідну інформацію від уряду РФ , але, на жаль, влада Росії не вжила жодних заходів для забезпечення невідкладного лікування і вчора ув’язнений помер", — повідомив адвокат.

За словами Мартиновського вже подані необхідні заяви до компетентних органів України щодо перевезення тіла померлого на територію України. Ім’я померлого не розголошується, оскільки його рідні поки що не надали на це дозвіл.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...