У Кремлі все ще мріють про "коридор" на Крим: Плотницький заявив про намір "допомагати" жителям Херсонської області

Навіть якщо до пробиття "коридору" не дойде, напевно московські стратеги розраховують чинити таким чином тиск на Україну. Адже окупантам на півострові конче потрібна електрика та вода та й від українських харчів вони б не відмовилися.

Терорист Плотницький запропонував "допомогу" Херсонській області. Ілюстрація:24tv.ua

Ватажок незаконної організації "Луганська народна республіка" Ігор Плотницький опублікував на своєму сайті звернення до жителів Херсонської області. Це сталося після того, як 25 грудня в селищі Кaлaнчaк (Херсонська область) пройшло віче, на якому було прийнято рішення про створення народної дружини, яка стежитиме за порядком в районі, повідомляють Патріоти України з посиланням на сайт strana.in.ua.

Віче було зібране зокрема через те, що місцеві жителі скаржаться на злочинні дії групи осіб. Зараз місцева поліція розслідує факти грабежу, нанесення легких тілесних ушкоджень і погрози вбивством, здійснених групою людей у камуфляжній формі.

В даний час встановлені їх особи. Проводиться перевірка. На народному зібранні також були присутні керівники Головного управління Нaцпoліції в області, начальник Нoвoкaхoвcкoгo відділу поліції, керівники прокуратури Кaлaнчaкcкoгo району, райдержадміністрації і помічники народних депутатів.

Як повідомив заступник начальника ГУНП в Херсонської області Олександр Анoхін, до складу суспільного формування по підтримці публічної безпеки і порядку увійшли активісти з числа місцевих жителів: ветерани Афганістану, бійці АТО, aктивіcти.

Спільно із співробітниками поліції вони патрулюватимуть вулиці районного центру і сіл, запобігатимуть злочинам і правопорушенням. Плотницький натомість заявив, що "ЛНР" чекає на звернення від жителів Херсона, щоб допомогти ім.

"На жаль, Луганщина і Херсон не мають загального кордону. Тому ми поки не можемо прислати вам гуманітарний конвой. Проте якщо вибрані вами народні представники звернуться до нас, ми обов'язково придумаємо, як вам допомогти", - заявив Плотницький.

У своєму зверненні він також пригадав про "справжніх українців", Росію і США. "Я упевнений, що до боротьби справжніх українців за свої конституційні права з розумінням відносяться і Російська Федерація, і США", - сказав він.

Відзначимо, що власник кримськотатарського телеканалу ATR, координатор блокади Криму Лeнуp Іcлямoв заявив, що навесні 2016 року Росія може захопити Херсонську область. Про це він сказав в інтерв'ю Одеському кризисному медіа-центру.

"Та інформація, що ми отримуємо з Криму, говорить, що в травні територія Херсонської області буде захоплена, сюди повернеться Німeтуллaєв (колишній глава Гeнічecкoї райради, виходець з Криму, ще в 2012 році був виключений з лав Меджлісу, член Партії регіонів, активно підтримав окупацію Кримського півострова росіянами, зараз ховається від кримінального переслідування в Криму, - peд.)", - відзначив Іcлямoв.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...