У Кремлі вже вирішили?: Журналіст розповів, ким можуть замінити Плотницького та Захарченка

За словами джерел, помічник президента Росії Владислав Сурков, приїжджав до Донецька і порекомендував "готуватися до реінтеграції".

Олександр Бобков. Фото: Вікіпедія.

Росія хоче замінити ватажків "ЛНР" і "ДНР" Ігоря Плотницького та Олександра Захарченка. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив журналіст Олексій Мацука з посиланням на джерела, передають Патріоти України.

"Згідно з цією інформацією,"ДНР" може очолити екс-депутат Партії регіонів Олександр Бобков, а "ЛНР" - лідер української партії "Союз лівих сил" Василь Волга", - написав Мацука.

Він повідомив, що, за словами джерел, помічник президента Росії Владислав Сурков, якого вважають куратором "Л/ДНР", приїжджав до Донецька і порекомендував "готуватися до реінтеграції". "Водночас політолог і прихильник "ДНР" Костянтин Долгов у своєму Telegram-каналі написав, що "віце-прем'єр ДНР з економіки" (він же "міністр доходів і зборів") Олександр Тимофєєв поставив собі за мету замінити Захарченка на посаді глави "ДНР", - додав журналіст.

За словами Мацукі, екс-регіонала Бобкова вважають одним із посередників між колишніми донецькими елітами, ватажками "Л/ДНР" і Кремлем. "Бобков був присутній на так званій інавгурації на посаду глави "ДНР" лідера донецького осередку організації "Оплот" Олександра Захарченка. У своїх інтерв'ю Бобков розповідав, що навесні 2014 року він матеріально підтримував організаторів проросійських мітингів у Донецьку і підтримував їхні вимоги", - пояснив він.

Журналіст також уточнив, що в 2014 році після захоплення будівлі міськради в Донецьку Захарченко вимагав від українського парламенту підготовлений Бобковим законопроект "Про місцевий референдум". "Навесні 2016 року партія Василя Волги "Союз лівих сил" оголосила про бажання взяти участь у виборах на підконтрольних угрупованням "ДНР" і "ЛНР" територіях у разі, якщо такі вибори відбудуться у рамках Мінських домовленостей", - резюмував Мацука.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...