У Лондоні під час Чемпіонату світу російським легкоатлетам заборонити виконувати гімн РФ

19 російських легкоатлетів будуть виступати під нейтральним прапором у зв'язку з відстороненням Всеросійської федерації легкої атлетики.

Стадіон Чемпіонату у Лондоні. Ілюстрація:http://glavcom.uaРосійським спортсменам, а також особам, які супроводжують їх на чемпіонаті світу з легкої атлетики, заборонили співати гімн РФ в офіційних готелях чемпіонату в Лондоні. Таке рішення ухвалила Міжнародна асоціація легкоатлетичних федерацій (IAAF), передають Патріоти України з посиланням на Inforesist.

До чемпіонату, який стартує 4 серпня, допущені 19 російських легкоатлетів, які будуть виступати під нейтральним прапором у зв'язку з відстороненням Всеросійської федерації легкої атлетики.

"Національний гімн країни нейтрального спортсмена не може відтворюватися за допомогою засобів звуковідтворення або а-капела поруч з будь-яким об'єктом, пов'язаним з проведенням заходу, включаючи, але не обмежуючись, змагальним стадіоном, аренами для тренувань, зоною реєстрації, тренувальними аренами і готелями", - сказано в документі.

Особам, які супроводжують спортсменів, також заборонено з'являтися поруч з об'єктами чемпіонату світу з прапорами, банерами. IAAF перевірятиме зовнішній вигляд російських спортсменів на відповідність правилам, а в разі їх порушень до них застосують санкції.

Як відомо, раніше IAAF наклала заборону на використання російськими атлетами спортивної форми кольорів національного прапора Росії, символи країни не повинні з'являтися на тілі спортсменів (не можна фарбувати волосся в кольори триколора, набивати татуювання, ювелірні прикраси, манікюр та інше).

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...