"У Москві вже мають відповідну стратегію": Політолог зі США розповів про дії РФ при отриманні Україною зброї від Заходу

За словами експерта, президент РФ Володимир Путін добре усвідомлює, якою небезпечною стане українська армія внаслідок отримання летальних озброєнь.

Війна на Донбасі. Ілюстрація: espreso.

Надання Україні озброєнь з боку Заходу, що наразі обговорюють в США, може стати причиною більшої військової активності Російської Федерації на Донбасі. У Москві вже мають відповідну стратегію на такий випадок. Про це заявив професор політології Ратгерського університету Олександр Мотиль, передають Патріоти України.

Він вважає, що саме тому американська сторона зволікає з рішенням надати смертельні озброєння Збройним силам України. Мотиль додав, що прихід російських військ на Донбас, а перед тим захоплення півострову Крим, є відповіддю Кремля на прихильність Заходу до України.

За словами експерта, президент РФ Володимир Путін добре усвідомлює, якою небезпечною стане українська армія внаслідок отримання летальних озброєнь. Тому оптимальним варіантом для нього буде підсилити рівень насильства в Україні, сказав він.

Для впливу на ситуацію, яка складається, зазначив Мотиль, Москва робить спроби маніпулювати через військові маневри. Про що говорить збільшення витрат Кремлем на оборону і пропаганду, додав він. Політолог наголосив на необхідності бути готовою Україні до розвитку будь-яких подій, і при цьому усвідомлювати, що РФ швидко не здасть позиції.

Ексчиновник Нацполіції, який скандалив у ресторані Goodwine, засвітився у компанії нардепа Тищенка (фото)

середа, 24 квітень 2024, 20:17

Експрацівник департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції України Віталій Манасян засвітився у компанії нардепа Миколи Тищенка. Про це свідчить світлина, опублікована журналістом «Української правди» Михайлом Ткачом, передають Патріоти України. «Н...

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...