У Росії активістку суд арештував за зображення Путіна у нацистській формі

Дівчину позбавили волі на три дні, звинувативши у публічній демонстрації нацистської символіки.

Ілюстрація:Nibler.ru

У Росії в місті Володимир суд засудив активістку Вікторію Лобову до трьох днів арешту, визнавши її винною в публічній демонстрації нацистської символіки. Про це повідомляє місцеве видання "ПроВладимир", передають Патріоти України.

Причиною арешту стало зображення, опубліковане в соцмережі "ВКонтакте", на якому президент РФ Володимир Путін представлений в нацистській формі. Раніше Лобову намагалися залучити до адміністративної відповідальності за порушення правил проведення пікету під час антикорупційного протесту 12 червня, організованого опозиційним російським політиком Олексієм Навальним.

Суд виправдав активістку і 14 липня той же самий суд розглянув нову справу проти Лобової за статтею "Пропаганда чи публічна демонстрація нацистської атрибутики або символіки".

До речі, на початку червня в місті Тула за цією же статтею на сім діб був заарештований волонтер місцевого штабу Навального Іван Полукаров. Правозахисники повідомляють, що кількість винесених покарань за статтею про демонстрацію нацистської символіки за останні роки зросла в 3,5 рази (майже до двох тисяч).

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...