У Росії на пункті прийому металобрухту вибухнула ракета С-200 "Ангара", є загиблі (відео)

При різанні металу сталася детонація вибухового пристрою, яка призвела до загибелі двох працівників пункту і отримання травм третім.

Момент вибуху потрапив на відеореєстратор. Фото: скрін відео

Сьогодні вранці в Читі у РФ в пункті прийому металобрухту стався вибух, в результаті якого двоє працівників організації загинули, ще один отримав поранення. Про це виданню Znak.com повідомили в прес-службі слідчого управління СКР по Забайкальському краю, передають Патріоти України.

За даним фактом порушено кримінальну справу за частиною 1 статті 222.1 КК РФ (Незаконне зберігання вибухових пристроїв), а також за частиною 3 статті 143 КК РФ (Порушення правил охорони праці, що спричинило загибель двох осіб).

"За даними слідства, невідома особа незаконно придбала і зберігала на території пункту прийому металу невстановлений вибуховий пристрій. 10 серпня о 9:45 при різанні металу сталася детонація згаданого пристрою, яка призвела до загибелі двох працівників пункту прийому металу і отримання травм третім", - йдеться в повідомленні відомства.

Слідчі вже вилучили документи в ТзОВ, якому належить точка прийому металу, допитується персонал і керівництво. Після закінчення роботи саперів, слідчі почнуть огляд місця НП.

Причиною НП став вибух військової ракети С-200 "Ангара", яку невідомі вкрали в одній з військових частин і здали в металобрухт. При розборі завалів рятувальники МНС виявили ще два аналогічних боєприпаси, які якимось дивом не здетонували.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...