У списку опинився і Лещенко: Названі імена депутатів Ради, з яких восени можуть зняти недоторканність

В планах ГПУ і САП - подати до Комітету Верховної Ради України з питань Регламенту та організації роботи ВРУ хоча б 10 подань.

Сергію Лещенку нічого невідомо про плани ГПУ щодо нього? Фото: BlaBlaFace.

На сьогоднішній день Генеральна прокуратура України (ГПУ) і Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) плідно працюють над новим списком нардепів, з яких можуть зняти недоторканність. Про це повідомило джерело "Апострофа" в ГПУ, передають Патріоти України.

За його даними, зараз в цьому списку імена 40 депутатів з різних фракцій, в діяннях яких попередньо проглядаються ті чи інші правопорушення. Так, в планах ГПУ і САП - подати до Комітету Верховної Ради України з питань Регламенту та організації роботи ВРУ хоча б 10 подань.

"Серед відомих прізвищ у списку є Сергій Лещенко ("Блок Петра Порошенка"), Віктор Чумак (позафракційний), Наталія Королевська ("Опозиційний блок"), Ігор Мосійчук ("Радикальна партія Олега Ляшка"), В'ячеслав Богуслаєв ("Воля народу" ), Андрій Лозовий ("Радикальна партія Олега Ляшка"), Микола Скорик ( "Опозиційний блок"). Чи будуть на них подання, поки невідомо, Генпрокуратура збирає докази", - розповіло джерело.

Крім того, в список знову потрапив Максим Поляков ( "Народний фронт"), за яким готують повторне подання про надання згоди парламенту на арешт, враховуючи, що Поляков ігнорує рішення суду про носіння електронного браслета. Також в ГПУ виявили новий факт про незаконне збагачення нардепа, що може призвести не до повторного, а вже до нового подання.

Віктор Чумак, у справі якого ГПУ збирає докази, не виключив, що може потрапити в "десятку". При цьому він проти зняття недоторканності з себе виступати не буде. Народний депутат Сергій Лещенко відмовився коментувати інформацію, зіславшись на те, що йому нічого невідомо про плани ГПУ щодо нього.

Також джерело повідомило журналістам, що по Мосійчуку та Полякову подання будуть з ймовірністю 99,9%. При цьому нардеп Ігор Мосійчук спокійно реагує на такий розвиток подій. Він упевнений, що ні в чому не винен.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...