У США військові випробували нову електромагнітну гармату (відео)

За даними ВМС США, рельсотрон вистрілює кінетичний заряд на відстань і зі швидкістю, недосяжними для традиційних боєприпасів.

Скрін відео

Військові США оприлюднили відео випробувань бойового зразка електромагнітної гармати (рельсотрона). Відео опублікував на своєму каналі в Youtube офіс Військово-морських досліджень ВМС США, передають Патріоти України.

За даними ВМС США, рельсотрон вистрілює кінетичний заряд на відстань і зі швидкістю, недосяжними для традиційних боєприпасів. Стрільби пройшли в листопаді 2016 року.

Швидкість снаряда рельсотрона перевищує 3 кілометри в секунду, що значно перевищує швидкості, яких можна домогтися з використанням пороху. При цьому в самому снаряді не використовується вибухівка, а снаряд пошкоджує ціль за рахунок сили зіткнення. Такий характер заряду, в перспективі, значно здешевлює рельсотрон в порівнянні з традиційними знаряддями.

При цьому довгий час викликом для розробників було збереження точності пострілу при надзвичайних швидкостях польоту заряду.

На оприлюдненому відео можна побачити готовий варіант рельсотрона, який проходить випробування на стадії "випробування перед здачею в експлуатацію".

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...