У страху очі великі: В "ЛНР" розгледіли під Станицею повсталих з могил вояків "СС Галичина"

Бойовики впевнені, що батальйон з 300 бійців дивізії проводить інженерне обладнання позицій.

Ілюстрація:varjag-2007.livejournal.com

Бойовики "ЛНР" "побачили" під Станицею Луганською 300 вояк дивізії "СС-Галичина". Про це розповів так званий представник оборонного відомства "ЛНР" майор Андрій Марочко, передають Патріоти України з посиланням на Depo.Донбас.

"У н.п. Розквіт прибув батальйон "СС Галичина" в кількості 300 людей. Наразі особовий склад батальйону проводить інженерне обладнання позіцій", - розповів він.

"За нашими даними, найближчим часом в зазначений район очікується прибуття ще близько 1,5 тисяч чоловік націоналістів", - додав Марочко.

Як відомо, так звана "народна міліція" майже кожного дня повідомляє про масштабне перекидання в район Станиці різноманітної важкої техніки разом з "націоналістами" та іноземними найманцями. За найскромнішими підрахунками у Станиці вже розквартирувалися батальони: африканців, арабів з ІДІЛ, турків, поляків, американців, литовців, грузинів, чеченців та британців.

Довідка: 14-а гренадерська дивізія СС "Галичина" (пізніше змінила назву на 1-а Українська Дивізія УНА) — підрозділ у складі військ збройних сил Німеччини, що існував у 1943–1945 роках і був укомплектований з українців.

Набір добровольців проводився у травні-червні тільки серед українців, що проживали на території нинішніх Львівської, Тернопільської та Івано-Франківської областей.

Наприкінці 1944 р. німці запропонували українцям створити Український Національний Комітет (УНК) як представника українського народу і дивізія СС "Галичина" стала дивізією УНА.

25 квітня частини дивізії були приведені до присяги на вірність Україні. 7 травня, дізнавшись про неминучу капітуляцію Німеччини о 1-й годині ночі 9 травня, генерал Шандрук наказав дивізії відійти з лінії фронту не пізніш як 8 травня і форсованим маршем перейти за р. Мур в зону окупації західних військ.

Наразі на Росії та на підконтрольних їх території, дивізію "СС Галичина" звинувачують у всіх можливих злочинах через те, що українці з західних областей України воювали проти Червоної армії разом з німцями. Вони воювали проти окупації комуністів на своїй землі.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...